Dijagnostika-1920x5001

Koristimo  najsuvremenije, precizne i bezbolne dijagnostičke metode uz pomoć najmodernije tehnologije iz područja stomatologije, parodontologije i implantologije. Dijagnostika je bitan korak pri određivanju odgovarajuće terapije i medicinskog zahvata. Rezultati testova, snimke zuba i čeljusti nam omogućuju detaljan uvid i analizu anatomskih osobitosti zuba, dijagnostiku parodontološke bolesti, stanje kosti i sinusa prije implantoloških zahvata kao i stanje propadanja kosti uslijed parodontitisa.

DIJAGNOSTIKA

Dijagnostički test PERIOSAFE

Brzi enzimsko-imunološki dijagnostički test za rano otkrivanje parodontitisa (“parodontoze”) iz uzorka sline. Ovaj test je namijenjen rizičnoj skupini kao što su pacijenti s dijabetesom, kardiovaskularnim bolestima, reumatoidnim artritisom, zatim ženama koje planiraju trudnoću i svima koji žele prevenirati parodontitis.

Radi se o enzimsko-imunološkom testiranju koje se provodi u specijalističkim ordinacijama koje se bave dijagnostikom i prevencijom parodontnih oboljenja. Test se temelji na prisutnosti enzima aMMP-8 kolagenaze, koja se prirodno nalazi u sulkusnoj tekućini oko zuba ili implantata. Aktivni oblik matriks-metaloproteinaze 8 razara kolagena vlakna koja podupiru tkivo, drugim riječima to je marker za propadanje gingivalnog, parodontnog i periimplantološkog tkiva.

 

PERIOSAFE test je  jednostavan i precizan uz visoku pouzdanost i osjetljivost, s vidljivim rezultatima za manje od 5 minuta.

3D dijagnostika - Dizajnirajte svoj osmijeh

U PerioDent ordinaciji koristimo najsuvremeniju dijagnostičku tehnologiju. CBTC (Cone Beam CT) dijagnostika omogućava prikaz kosti u 3 dimenzije, što je neophodno za precizno planiranje i provedbu implantološke terapije. Trodimenzionalni prikaz koštanih struktura i kompjutorska simulacija ugradnje implantata daju pacijentu uvid u plan liječenja te olakšavaju vizualizaciju specifičnih postupaka.

U PerioDentu  pacijentima uz pomoć BTI Scan softwer-a i NobelClinician softwer-a, na slikovit i jednostavan način prikazujemo volumen kosti. Pacijentu “otvaramo oči” i postepeno ga  uvodimo u cijeli postupak. Digitalni softwer nam pomaže u odluci da li je implantološka terapija uopće moguća, te postoji li potreba za dodatnim kirurškim tehnikama i materijalima kao što su koštana augmentacija i podizanje dna sinusa. Jedna od najvažnijih prednosti 3D dijagnostike je mogućnost odabira vrste implantata kao i najjednostavnije i minimalno-invazivne tehnike.

 

Prednosti korištenja ovakve vrste dijagnostike su:

1.precizna i sigurna implantologija: mogućnost odlučivanja dužine, širine i pozicije samog implantata

2.uspješan i siguran operativni zahvat: mogućnost mjerenja gustoće kosti u svakom pojedinom segmentu alveolarnog nastavka kao i vizualizacija svih postojećih anatomskih struktura (uljučujući i rizična mjesta)

3.učvršćivanje pacijentovog povjerenja: pacijent na lagan i razumljiv način može pratiti plan terapije zahvaljujući simulaciji i vizualizaciji koju softver pruža

 

Uz najmoderniju 3D dijagnostiku, BTI Scan i NobelClinician mogućnost pogreške i neadekvatnog liječenja smanjujemo na minimum.

Dijagnostički test IMPLANTSAFE

Inovativna dijagnostika koja se koristi za otkrivanje parodontne bolesti (parodontitisa) i utvrđuje prvih znakova propadanja periimplantološkog tkiva (tkiva oko implantata).

Radi se o enzimsko-imunološkom testiranju koje se provodi u specijalističkim ordinacijama koje se bave dijagnostikom i prevencijom parodontnih oboljenja. Test se temelji na prisutnosti enzima aMMP-8 kolagenaze, koja se prirodno nalazi u sulkusnoj tekućini oko zuba ili implantata. Aktivni oblik matriks-metaloproteinaze 8 razara kolagena vlakna koja podupiru tkivo,drugim riječima to je marker za propadanje gingivalnog,parodontnog i periimplantološkog tkiva.

 

Rana dijagnostika nevidljivih upalnih procesa od velike je važnosti za dugoročno očuvanje zuba i implantata.

 

Enzimsko-imunološki dijagnostički test je:

– jednostavan i precizan

– daje  vidljiv rezultat za manje od 5 minuta

– točnost veća od 99%